Srijeda , 17 travnja 2024

Organizacija ‘Budi dio hajra’ jetimima Amaru i Ajli uručila donaciju od 25 hiljada KM

Bratu i sestri iz sela Gerovići kod Glogove, Amaru i Ajli Gerović, koji su 6. decembra ostali bez babe, a prije 4 godine im je preselila majka, danas je humanitarna organizacija ‘Budi dio hajra’ uručila donaciju u iznosu od preko 25 hiljada KM, piše Hanuma.ba.

Informaciju o prikupljenom iznosu te uručenju iste, večeras je saopštio Adnan Čolo, direktor humanitarne organizacije ‘Budi dio hajra.

Vezano | Tužna priča iz Glogove kod Srebrenice: Amar i Ajla prije nekoliko godina ostali su bez majke, jučer im je preselio i babo

“Nakon što su prije 4 godine ostali bez majke, a prije 20-ak dana bez babe pokrenuli smo akciju za Amara i Ajlu. Ukupno smo sakupili uz podršku plemenitih donatora 25.700 KM koje smo uplatili na ime staratelja, odnosno sestre Adelise. Jetimi su naša trajna obaveza.

Život je prepun potrebnih, a čovjek neka razmisli kakva je nagrada za neznatno učinjeno, koje je za Svijet uradio. Možda sam ne možeš sve pomoći, međutim možeš pomoći jednu osobu i njen život promjeniti. Možeš biti uzor i primjer drugima tako da postaneš razlogom pomoći ljudima koje ne znaš preko ljudi koji su se sa tobom poveli”, poručio je Čolo.

Vezano | Sestra Ajle i Amara, Adelisa Muminović za Hanuma.ba: “Muž i ja ćemo se starati o djeci, oni su moj život”

Podsjećamo, nakon smrti oca Mehmeda, kako je za naš portal potvrdila Adelisa Muminović, sestra Amara i Ajle, starateljstvo nad njima preuzeli su ona i njen suprug.

Danas djeca žive u Živinicama, gdje pohađaju i osnovnu školu. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.