Utorak , 28 svibnja 2024

Kad Mahira zapjeva svom Esedu: “Koristite svaki trenutak da nekoga usrećite…” (VIDEO)

Sarajevska porodica Ahmiš, primjer je ljubavi, bez intesa, one čiste i iskrene. Svi u Bosni znaju  za Eseda i Mahiru, svi su čuli priču o njima, priču koja je rasplakala mnoge, a o ovom paru opjevana je i ilahija.

Opisuju ih kao bosanskog ‘Medžnuna i Lejlu’, a kako i ne bi. Životna priča nekada, sarajevskog imama i njegove Mahire isprepletena je iskušenjima.

Mahira je u petak objavila emotivan video u kojem izvodi poznatu ilahiju Mahera Zaina, ‘Ya Nabi Salam Alayka’, piše Hanuma.ba.

“De mi ljubavi jednu kad ne mogu na džumu, a onda se ja umeračim .Šta da vam kažemo, volite se, pazite se, svaki trenutak koristite da budete sretni i da nekoga usrećite” napisala je Mahira.

Prije 12 godina, Esedu je ustanovljena multiple skleroza, neizlječiva bolest, od koje je prvo postao nepokretan, otkazale su noge, zatim mu je slabio vid, onda su otkazale ruke, i sve je otkazivalo jedno po jedno osim ljubavi, ona je bila samo jača.

Uprkos iskušenjima sa kojima se ova porodica nosi, uvijek ćete ih vidjeti nasmijane. Tome svjedoče svi oni koji su ih bar jednom posjetili. Kada vidite snagu i borbu ove porodice, jednostavno shvatite da nemate pravo žaliti se na svaku sitnicu koja vam se dogodi u životu.

Ljubav Ahmiša opjevana je i u ilahiji koji izvode Dženan i Amina Šemović, bračni par. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Čemu služe trokutići koji su ocrtani u putničkoj kabini aviona

Ukoliko ste bolje razgledali putničku kabinu aviona, možda ste primijetili da su na određenim mjestima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.