Nedjelja , 14 srpnja 2024

Pogledajte priču o Hasanu Kajtezoviću, čovjeku koji je imao četiri žene i 54-ero djece (VIDEO)

Priča o Hasanu Kajtezoviću je priča o čovjeku koji je imao četiri žene, i čak 54-ero djece, a danas kažu da njegova uža porodica broji nekoliko stotina duša, kazuje u uvodu priloga Muhammed Mahmutović, bh. književnik i novinar, iz Cazina.

Velik broj djece bio je garant sigurne starosti, pa su u Pećigradu mnogi imali dosta djece, ali ovaj slučaj bio poseban i za ove krajeve.

U selu gdje bi trebalo da vrvi od potomak ovog krajišnika, ima desetak novih kuća, kakve se mogu vidjeti u elitnim četvrtima evropskih metropola, ali veoma malo života, piše Hanuma.ba.

Hasanova najmlađa snaha, Arifa, jako je vedra i pozitivna žena, a vrlo rado je pristala prisjetiti se svoga svekra i života u čuvenoj, mnogobrojnoj porodici.

Arifina pozitivna energija, potpuno je u kontradikciji sa uslovima i načinom njezinog života. Ona je žena koju život nije nimalo mazio, ni pazio, ali se nijednog trenutka nije požalila.

Na pitanje kakav je život njenog svekra bio sa četiri žene, Arifa je uz osmijeh opisala.

“Sjećam se, po tri njih bi ujednoj sobi spavale, a did bi bio sa jednom u sobi. U dida je iznad vrata bilo jedno zvono, i kada bi did pozvonio, ova bi išla njemu, a ova druga u sobu”, govori Arifa.

Kaže Arifa i da je djed u mladosti bio ‘zeznut’ do kraja.

Ovu neobičnu priču pogledajte u video prilogu novinara Muhameda Mahmutovića. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.