Petak , 24 svibnja 2024

Poseban dan: 348. generacija maturanata Behram-begove medrese svečano prošetala Tuzlom (FOTO)

Maturanti 348. generacije Behram-begove medrese danas su izveli svoju svečanu šetnju ulicama Tuzle.

Šetnju su započeli ispred zgrade Behram-begove medrese preko Kapije stare Medrese na Skveru i Kapije na Trgu prekinute mladosti do Džindić džamije.

Tokom šetnje, učenici su zastali pred Kapijom, na Trgu prekinute mladosti, gdje su položili cvijeće, proučili Fatihu i odali počast poginulima na Kapiji.

Učenici generacije su Fatima Huskanović i Husein Jašić.

– Kada se osvrnem na svoje četiri godine u medresi stvarno sam zahvalna na svakom danu koji sam provela tu. Posebno sam zahvalna za sva prijateljstva koje sam imala priliku sklopiti sa ljudima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, pa čak i vani, na svim profesorima koji su se trudili da nas nečemu nauče. Odrastati u medresi je jedno prelijepo iskustvo – rekla je Huskanović.

Svoje zadovoljstvo nije krio ni Jašić koji se osvrnuo na svoje školovanje u Behram-begovoj medresi.

– Protekle četiri godine u medresu su bile prelijepe. Medresa mi je ponudila dosta prilika da izgradim sebe kao ličnost, prilike za učenje i napredak. Izdvojio bih svoje uspjehe na području matematike i fizike, jer sam se tu istakao kao takmičar. Imali smo podršku sa svih strana te smo zato i ostvarivali mnoge uspjehe – kazao je Jašić.

Svečana akademija bit će održana u subotu, 18. maja 2024. godine, a ovogodišnja generacija maturanata ima 113 učenika. (Alem Dedić/Preporod.info)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.