Subota , 25 svibnja 2024

Povodom mjeseca Ramazana: Hor Mošus predstavio novu ilahiju “Utočište” (VIDEO)

Novom kasidom i spotom Hor Mošus je još jednom počastio svoje slušaoce

Radi se o ilahiji simboličnog naziva „Utočište“, koja akcenat stavlja na zahvalnost prema Bogu. Tekst potpisuje Dževad Ibrahimović, muziku članovi hora Mehmed Hidanović i Aladin Sejfović a za aranžman je zaslužan Eldin Huseinbegović.

„Ilahija i spot „Utočište“ je rezultat predanog rada svih nas kao kolektiva, i saradnje sa novim autorima kao što je tekstopisac Dževad Ibrahimović, koji je u posljednjih nekoliko godina učestvovao u mnogo veoma bitnih projekata na polju duhovne muzike. Tekst nam kazuje da bez obzira na poteškoće, na oluje u našim životima uvijek može pronaći utočište kod Uzvišenog Gospodara i da je zahvalnost Njemu, razlog opstojnosti brojnih blagodati kojima nas obasipa.

Iako, vanredna situacija u kojoj se svi nalazimo, nije dozvoljavala realizaciju prvobitne ideje za spot, vrlo brzo smo se prilagodili i na jedan neuobičajen predstavili našu novu numeru.“ – kazuju iz Hora

Spot je realiziran u saradnji sa produkcijom Inspire films iz Brčkog, na čelu sa Ensarom Gobeljićem.

„Tražeći način da i ova ilahija hora Mošus, bude adekvatno prezentovana spotom, da prenese poruku, da bude ugodna i za gledati, a istovremeno poštujući odredbe Kriznog štaba Brčko distrikta BiH, pristupio sam izradi scenarija koji bi bilo izvodljivo ekranizirati u ovim uslovima imajući na umu da se radi o horu odnosno grupi. Iako je moju zamisao bilo zahtjevno predstaviti riječima, jer sličan spot jedne grupe do sada nisam imao priliku vidjeti, moji saradnici i Hor su me podržali i smatram da su svi dali svoj maksimum i da, s obzirom na uslove rada, možemo biti zadovoljni finalnim rezultatom.“- ističe scenarista i režiser spota Ensar Gobeljić.

O saradnji sa Horom autor Ensar ističe: „Veoma mi je drago da sam u ovom poduhvatu bio ne samo autor teksta, nego i dio projekta od komponovanja do video završnice tako da sam uvijek mogao iznositi svoje sugestije, dijeliti emocije sa timom i biti o svemu blagovremeno informisan. Ovaj projekat je sinonim jednog ciljanog, upornog , profesionalnog i timskog rada, tako da iskreno mogu reći da ću, ako Bog da, vrlo, vrlo rado i ubuduće sarađivati sa “Mošus-ekipom.“ (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.