Subota , 22 lipnja 2024

Povodom Svjetskog dana hidžaba: Organizacija ‘Bahar’ u četvrtak organizuje manifestaciju uz bogat sadržaj

Organizacija za promociju pozitivnih vrijednosti u društvu „Bahar“  iz Sarajeva i ove godine organizira prigodnu manifestaciju povodom Svjetskog dana hidžaba, u Domu mladih, Skenderija, 1. februara u 19:00 sati. 

„Naša organizacija upriličenjem manifestacije posvećene Svjetskom danu hidžaba ima za cilj akcentirati iskustva žena koje nose hidžab, u fokus staviti svakodnevne izazove i prepreke s kojima se suočavaju u savremenom kompleksnom i izazovnom kontekstu domaćih i svjetskih socijalnih i političkih kretnji. S obzirom na kontinuirano rastuću islamofobiju, obilježavanje ovog dana tim prije čini se svrsishodnim, nužnim i značajnim“ istakla je predsjednica organizacije Bahar, Dženana Džakmić Šabanović.

Učenjem ajeta iz Časnog Kur’ana program će otvoriti hafiza Amina Imamović.

Na programu će učešće uzeti Umihana Šošić koja će govoriti o temi „Mahrama kao simbol ponosa, dostojanstva i odgovornosti žene muslimanke“

„Muslimanke, predstavnice islama“ tema je kojom će nas počastiti Lamija Panjeta.

Program će učenjem ilahija dodatno uljepšati hor Gazel, a prisutni će imati priliku premijerno poslušati ilahiju „Hidžab, moja snaga“ u izvedbi Lamije i Dželile Husić i Amre Silnović, dok će poeziju kazivati Ajna Spahić.

U revijalnom dijelu programa predstavljamo modele nekoliko butika za pokrivene žene: Naya Modest fashion, KAT, VERT, i Gulum.

Na manifestaciji će biti predstavljena i zbirka izabranih priča i eseja sa konkursa povodom Svjetskog dana hidžaba pod nazivom „Osnažena hidžabom“.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.