Subota , 25 svibnja 2024

Promijeni svoj život uz Fitness Anny tim: Nutricionisti, treneri, motivatori i psiholozi pomoći će ti da ostvariš cilj! (FOTO)

Užurbani način života ostavlja posljedice na svima nama, kako psihički, tako i fizički. Rijetko ko ima vremena da se brine o sebi i svom fizičkom zdravlju. A koliko je fizičko zdravlje važno govori nam i poslovica „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Moderni način života mnogima je donio probleme sa viškom kilograma. Svi znamo da višak kilograma osim što utiče na naš izgled, utiče i na naše zdravlje. Višak kilograma nam donosi mnogo problema: ne izgledamo lijepo, ne možemo obući sve što poželimo, često nemaju odjeću u našem broju u dućanu, osjećamo se neugodno pored drugih osoba, osjećamo se neprivlačno, samopouzdanje nam opada. I kako višak kilograma ostavlja svoj danak na naš organizam, isto je i sa psihom.

Socijalna podrška

Mnoge osobe pokušavaju same da se izbore sa viškom kilograma, ali stanu na pola puta. Najčešći razlog tomu je nedostatak socijalne podrške. Teško se pridržavati zdrave prehrane ako nam niko nije potpora. Ili ako ismijavaju naš trud, omalovažavaju naše uspjehe. Naravno, tu je i česta rečenica „Ma ti super izgledaš“. U takvom svjetlu posustajemo, prestajemo da se borimo, iako smo si čvrsto obećali da nećemo odustati prije kraja.

Teško je krenuti ovim putem sam, pa često uspješan dan poništimo večerom za televizijom, iznova obećavajući da je ovo posljednja noć, a sutra počinjemo ozbiljno. Često počinjanje zdravog načina života a potom i prestanak, pa ponovno vraćanje ostavlja velike posljedice na naše psihičko zdravlje. Vremenom postajemo uvjereni da smo „predodređeni za neuspjeh“ i svaki naredni put imamo sve manje motivacije ali i povjerenja u sebe da ćemo uspjeti. Umjesto toga, počinjemo sa novim načinom života, ali odmah na početku sami sebe sabotiramo mislima „Da vidimo koliko sati ću ovaj put da izdržim“, „Ne znam zašto sam počela uopšte kad ću sutra završiti“, „Naredne sedmice je drugaricin rođendan, do tad ću poštovati sve, a onda ću da uživam na zabavi“.

Fitness program- Anny Chanel

Vrijeme je da načinite i prvi korak. Vrijeme je da upoznate nekoga ko je svojim programom mršavljenja promijenio živote stotinama žena, piše portal Hanuma.ba.

Međutim, ono što je najvažnije, fitness trenerica Anny, svima njima pomogla je da ponovo vjeruju u sebe.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fitness Anny (@infofitnessanny)

Socijalna podrška

“Naš program je zamišljen tako da mijenja živote osoba poput vas. Cilj nam je da dostignete vaš cilj, ali i više od toga, cilj nam je da promijeniti cjelokupni način razmišljanja, te da psihički ojačate kako biste u nastavku, nakon što dođete do cilja i izgubite višak kilograma, mogli da se nosite sa svim preprekama koje će se pojaviti, te da možete uspješno da se nosite sa životom. Najvažnija stavka koju ćete ovdje dobiti je socijalna podrška i potpora od članova stručnog tima, ali i od članica koje dijelu istu muku sa Vama.

Sa nama vježbaju obične osobe, mnoge od njih nisu bile ni u kakvoj kondiciji na početku.

Tim se sastoji od nutricionista, trenera, motivatora, psihologa. Postoje i chat grupe na viberu za dodatnu motivaciju, koje vam pokazuju da niste sami jer okupljaju hiljade osoba sa istim mukama sa kojima se i vi susrećete. Od našeg tima uvijek ćete imati podršku, a sa ostalim članicama imat ćete priliku da dijelite iskustva i da vidite da niste sami u vašoj borbi, ne samo sa kilogramima, nego i sa vašom psihom.

Najveća prepreka na putu ka našem cilju jeste naša glava, a ovdje ćete imati priliku da probijate vaše barijere i da preskačete sve prepreke koje se pojave na vašom putu. Pomoći ćemo vam da usvojite nove životne navike koje ćete moći primjenjivati do kraja života. Taj proces neće biti lak, ali uz ogromnu podršku našeg tima i svih ostalih članica, uspjeh će doći. Moto svaki dan vam treba biti „Rad, red  disciplina“ jer samo na taj način možemo postići sve što želimo. Neka vam predivni rezultati naših članica budu inspiracija i motivacija da i Vi konačno postignete ono što želite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fitness Anny (@infofitnessanny)

Briga o ishrani kroz prizmu islama

U Časnom Kur“anu piše „Jedite i pijte, ali ne pretjerujte“. Neka nam ove mudre riječi budu smjernica u našim životima, posebno u teškim situacijama kad mnogi od nas posežu za hranom. Hrana neće riješiti naše probleme, pružit će nam trenutno zadovoljstvo, mada često čak ni to, nego samo osjećaje samokrivice i samoprijezira. Muhammed s.a.v.s. je rekao da najgora posuda koju čovjek može napuniti je stomak. Sjetimo se poslovice da zdravlje na usta ulazi. Pobrinimo se za naše zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko. Nemojmo misliti da rješenja nema ili da smo izgubljen slučaj, jer to nije istina.

Višak kilograma utiče na naše zdravlje, a Uzvišeni Allah nije ostavio nijednu bolest bez lijeka, osim smrti. Stoga, neka nam rezultati koje su postigle obične osobe, baš poput nas, budu vjetar u leđa da i mi krenemo putem promjene sebe, brige o sebi i svom zdravlju i dostizanju našeg zadovoljstva, bez odlaganja, bez čekanja na neki određeni ponedjeljak, ili prvi u mjesecu ili novu godinu.

Bez obzira koliko dugo naša borba trajala, rezultat će uvijek doći onima koji se trude, kao u jednom ajetu piše „Trudite se, Allah će Vaš trud vidjeti“.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Anny Chanel putem Instagram profila ili Facebook stranice. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.