Utorak , 6 lipnja 2023

Puna sofra i ramazanski top: Edukativni kutak u Zavidovićima na predivan način mališanima priredio iftar (VIDEO)

Ramazan je najmlađima velika radost, a edukativni kutak Bambino iz Zavidovića, otišao je korak dalje i mališanima koji pohađaju ovaj kutak na zabavan način dočarao mjesec Ramazan, te improvizovao iftar.

Kako se na snimku može vidjeti, uz prepunu sofra bosanskih jela, te hurmi, ramazanskih lepina, s oduševljenjem dočekala ‘iftar’, a pažnju nam je ‘ukrao’ i ramazanski top koji je označio početak iftara.

Osnivačica kutka ‘Bambino’, Jasminka Skejić, a koja nam s ponosom kaže kako je mališanima koji posjećuju ovaj kutak i druga majka, učiteljica, prijateljica i psiholog, kazala je za naš portal kako su se u ovom kutku odlučili da mališanima na sve načine dočaraju pojama Ramazana, posta i iftara.

“‘Bambino’ okuplja dječicu uzrasta od 3 do 6 godina i tu svašta poučno učimo i socijalizujemo se. Kod nas je prije bio samo jedan državni vrtić koji nije mogao primiti svu djecu pa smo došli na ideju da osnujemo ovaj edukativni kutak da bi sva djeca imala priliku da borave među vršnjacima i da uče kroz igru.”

Video snimak ramazanskog iftara naišao je na oduševljenje roditelja, ali i svih onih koji prate njihov rad.

Pogledajte kako je to izgledalo.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Stjuardesa upozorila putnike da nikada ne koriste određeni dio sjedišta u avionu

Stjuardesa je upozorila putnike da nikada ne koriste određeni dio sjedišta u avionu. Stjuardesa je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.