Subota , 13 srpnja 2024

Sarajevo: Sutra promocija knjige “Album: Naslijeđe”, autorice Melihe Terzić

Knjiga „Album: Naslijeđe“ autorice Melihe Terzić vrijedna je zbirka suptilno nadopunjujućih lirskih eseja i umjetničkih fotografija inspirisanih autentičnim naslijeđem bogate bošnjačke kulturne tradicije.

Ova knjiga bit će predstavljena u Sarajevu u utorak, 20. februara 2024. godine.

Između korica „Albuma: Naslijeđe“ stao je čitav jedan svojevrstan muzej u kojem su prikupljeni, sačuvani, interpretirani i pokazani vrijedni predmeti kulturnog naslijeđa bošnjačkog naroda, koji su izranjali iz „dušinih spremnica“ autorice Melihe Terzić.

U njoj su oživljene na desetine danas zaboravljenih predmeta koji su nekada bili okosnica svakodnevnog života bošnjačke porodice, kao i duh sredine koja je destljećima oblikovala naš identitet. Knjiga „Album: naslijeđe“ čvrsto je vezana za Magazin za ženu i porodicu „Bosanska Sumejja“ jer su njena poglavlja tokom niza godina najprije objavljivana upravo na stranicama „Bosanske Sumejje“.

Na promociji ovog vrijednog djela govorit će dr. Safija Malkić, prof. dr. Zehra Alispahić, prof. Azra Fazlović, prof. Azra Hasanović te autorica Meliha Terzić.

Promocija će biti održana u utorak (20.2.2024.) u Gazi Husrev-begovoj biblioteci, u 18,00 sati a organizatori su Odjel za brak i porodicu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Udruženje Sumejja u Bosni i Hercegovini.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Majke Srebrenice u Kravici ponovno dočekao katanac: “Ja kažem da uzmemo kliješta i da ovo razvalimo, pa nek’ me ubiju”

U okviru obilježavanja 29. godišnjice genocida nad Bošnjacima u i oko Srebrenice, majke Srebrenice i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.