Četvrtak , 13 lipnja 2024

Tek vjenčani palestinski par ubijen u izraelskom napadu u Rafahu (VIDEO)

Tek vjenčani palestinski par ubijen je u izraelskom zračnom napadu na sklonište u gradu Rafah u južnom Pojasu Gaze, javio je novinar Anadolije u ponedjeljak

Abdullah Abu Nahel i njegova supruga vjenčali su se u petak, ali su izgubili živote dva dana kasnije nakon što je izraelski borbeni avion napao kamp u kojem se nalaze raseljeni Palestinci u Khirbat al-Adasu, sjeveroistočno od Rafaha, naveo je reporter.

U istom napadu ubijeno je još šest Palestinaca, a tri su ranjena.

Napad je uslijedio tokom izraelskih priprema za kopneni napad na Rafah, dom za oko 1,4 miliona Palestinaca koji traže utočište od rata.

U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7.oktobra ubijena su 29.092 Palestinca.

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

Prema podacima Ujedinjenih nacija, zbog izraelske ofanzive je 85 posto stanovništva Pojasa Gaze interno raseljeno i suočeno s akutnom nestašicom hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno.​​ (Faktor.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.