Utorak , 16 travnja 2024

Trajna sadaka: U Africi izgrađena dva bunara pred dušu rahmetli Nudžejme Halilović-Voloder (FOTO+VIDEO)

Zahvaljujući plemenitim ljudima iz Bosne Herceegovine, Sandžaka, Njemačke i Austrije, u Afiric su sagrađena dva bunara, te su podijeljeni kurbani pred dušu rahemetli Nudžejme Halilović-Voloder, kćerke Nezima Halilovića Muderrisa, donedavnog rukovodioca Ureda za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, dugogodišnjeg glavnog imama MIZ Konjic i ratnog komandanta 4. Muslimanska slavne lahke brigade.

Jučer, 9. februara na svome Facebook profilu emotivnom porukom oglasio se babo Nezim podsjećajući da bi Nudžejma napunila svoju 26. godinu, međutim, on je kazao da su šehidi živi, te zbog toga “mi danas kažemo da naša Nudžejma puni 26. godinu”.

Vezano | Babo Nezim uputio dirljivu poruku: “Šehidi su živi, pa zato kažemo da naša Nudžejma danas puni 26 godina”

Nakon Nudžejmine smrti, plemeniti ljudi širom bh. dijaspore, kao i u našoj domovini pokrenuli su akciju izgradnje bunara sa pitkom vodom u Africi, pred dušu ove merhume.

“Na današnji datum 09.02.1995 god. prije 26 godina, rodjena je rahm. Nudžejma Voloder Halilović, kćerka našeg gazije šejha Nezim Halilovic Muderris i njegove hadži hanume Fatime.

Nudžejma je rano otišla sa ovoga svijeta ali iza nje će od strane njene braće i sestara u vjeri, ostati trajne sadake i Wakuf djela kao što su bunari u dalekoj Africi, za one kojima će besplatna pitka voda iz ovih bunara, puno toga značiti u njihovom svakodnevnom životu”, stoji u Facebook objavi Ishaka Ahmetovića, islamskog teologa sa adresom u Austriji.

Podsjećamo, Nudžejma je bila u 10. sedmici trudnoće. Uslijed posljedica udara tromba, što se odrazio na sinuse i mozak, Nudžejma je sedmicu prije smrti bila u dubokoj komi. Od tada je priključena na respirator, mada je bila negativna na korona virus.

Vijest o Nudžejminoj smrti potresla je sve one koji su poznavali ovu čestitu majku i suprugu, ali i one koji je nisu poznavali, jer, prema riječima i njenog babe Nezima, Nudžejma je bila, moralna, vesela, plemenita i puna ljubavi i želje za životom. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Klanjana dženaza Amili, koja se sa sinom utopila u Sarajevu: “Kada nas pronađete nazovite mog babu Asima” (VIDEO)

Prije nekoliko dana je došla babi i majki na Bajram, a samo nekoliko dana nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.