Petak , 14 lipnja 2024

Veliko srce dječaka iz Maglaja: Ušteđevinu za mobitel poklonio djevojčici koja je zakasnila s prijavom na takmičenje

Da dječijoj iskrenosti ništa ne može parirati, i da nas svojim primjerom često ostave bez teksta, upravo je pokazao i dječak Imran iz Maglaja koji je na takmičenju „Ddjeca vole miljenika, Muhammeda, Poslanik (a.s.)“, a u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Maglaj osvojio prvo mjesto.

Naime, od početka mjeseca rebiu-l-evvela na zvaničnoj facebook-stranici Medžlisa Islamske zajednice Maglaj odvijalo takmičenje za djecu u citiranju hadisa Muhammeda, a.s., pod nazivom „Djeca vole miljenika, Muhammeda, poslanika (a.s.)“. Mališani su tako slali svoje video uratke, koji su objavjivani na facebook stranici MIZ Maglaj, a pobjednika je odlučio najveći broj lajkova.

Tokom proglašenja pobjednika, te dodjele nagrada u četvrtak, u džamiji Vali Recep Yazicioglu u Maglaju, desilo se nešto što je prisutne ostavilo bez teksta.

Dječak Imran Husić, koji je proglašen za pobjednika ovog takmičenja sa ukupno 3975 lajkova, te kao glavnu nagradu osvojio mobitel Samsung Galaxy M01, odlučio je svoju ušteđevinu, koju je sakupljao za kupovinu mobitela pokloniti djevojčici Halidi Mujdža koja je, zbog zakašnjelog uključivanja u takmičenje, osvojila najmanje lajkova, a malenom Imranu ušteđevina više nije bila potrebna.

Primjer koji je pokazao ovaj dječak velikog srca ujedno je i najljepši primjer slijeđenja Poslanikovog, a.s., hadisa u kojem nas poziva da drugima želimo ono što želimo sebi. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.