Subota , 30 rujna 2023

Veliko srce džematlija džemata Kovači – Hrasnica: Komšinici koja je živjela u trošnoj kući napravili novi dom (FOTO)

Snaga džemata ujedinjuje ljudska srca. Svjedoci smo značaja ove institucije u životu muslimana u raznim okolnostima života, kako u lijepim trenucima, tako se ova snaga ogleda i u onim teškim, kada je potrebna solidarnost.

Primjer jednog takvog ujedinjenja i solidarnosti pokazali su džematlije sarajevskog džemata Kovači – Hrasnica. Naime, džematlije su odlučile učiniti veliki hajr i pomoći jednu džematlijku koja je boravila u trošnoj kući koja je bila neuslovna za normalan život, piše Hanuma.ba.

Ovu lijepu i pozitivnu vijest putem svog Facebook profila podijelio je imam ovog džemata Asad efendija Fočo. On je u svojoj objavi istakao zahvalnost svim onima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju, te uputio dovu Uzvišenom da im podari obilje Svoje milosti i da im ukabuli njihovo dobročinstvo.

Objavu prenosimo u cjelosti;

“26.07.2023. naša džematlijka je uselila u svoju novu kuću. Molimo Uzvišenog Gospodara da joj podari svako dobro. U prilogu postavljam nekoliko slika kako je to sada i kako je bilo. Staru ruševnu kuću smo u potpunosti srušili, očistili, a potom na novim temeljima izgradili novu i opremili je.
Molim Allaha, dž.š., da svima koji su na bilo koji način pomogli izgradnju podari obilje Svoje milosti i da im ukabuli njihovo dobročinstvo.
Od srca hvala svima koji su organizacijski pomogli da se ovo uradi, neću imena spominjati, imena zna Gospodar naš, ali ću reći Hvala vam dobri ljudi!
Neka ovo bude još jedna stavka na tasu dobrih djela našeg Džemat Kovači – Hrasnica i naše omladine UO Džemata Kovači Hrasnica!”, istakao je efendija Fočo. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Novi životni početak: Udaje se Mahira Ahmiš, žena čija priča je dotakla srca mnogih (FOTO)

Mahira Ahmiš, koja je srca javnosti osvojila brigom o svom mužu Esedu koji je imao …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.