Četvrtak , 13 lipnja 2024

Na dan genocida u Srebrenici: U Sarajevu planirano otvaranje cirkusa 11. jula

Građani Sarajeva ostalo su iznenađeni prolazeći u nedjelju, 9. jula, pokraj parkinga hotela Hills na Ilidži, piše Radio Sarajevo.

Naime, čini se da je sve spremno za otvaranje cirkusa Grande Colosseuma, a manifestacija bi trebala početi utorak, 11. jula, 2023. godine.

S obzirom na to da se obilježava 28. godišnjica genocida u Srebrenici, čitatelji portala Radiosarajevo.ba javili su se s upitom da li će na Dan žalosti zaista biti otvoriti cirkus na Ilidži.

Ovaj portal kontaktirao je hotel Hills iz kojeg su kazali kako planirana manifestacija nije u njihovoj organizaciji. 

“Manifestacija nije u našoj organizaciji. Mi smo samo iznajmili parking strancima. Nije zamišljeno da otvorenje bude uz muziku, nego uz sportski performans”, rekli su kratko iz Hillsa.

U najavi organizatora na Facebooku možete pročitati kako je riječ o “obiteljskom spektaklu”.

“Svjetski poznati tim Gerlings nastupa na žici, klatnu i motociklima na globusu smrti. Herkules Adrenalina 1000”, naveli su organizatori.

Podsjetimo na činjenicu da se na Dan žalosti ne mogu održavati programi kulturno-zabavnog karaktera na javnim mjestima u Federaciji BiH. Medijske kuće na teritoriji Federacije BiH dužne su uskladiti i prilagoditi svoje programske sadržaje Danu žalosti.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i načelnika Općine Ilidža Nermina Muzura koji je, kako je rekao ovom portalu, odmah poslao svoj tim da istraži šta se planira u utorak, 11. jula, na dan obilježavanja 28. godišnjice genocida u Srebrenici, dešavati ispred hotela Hills.

“Zaista nema nikakvog smisla da se bilo koja manifestacija održava na području Općine Ilidža kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici. Moj tim je već na terenu.

Nemam ništa protiv sportsko-kulturnih dešavanja na mojoj općini, mi ćemo sve to podržati, ali 11. jula se sigurno ništa neće održati. Mogu sačekati jedan dan pa nastaviti sa planiranim”, kazao je Nermin Muzur za portal Radiosarajevo.ba, uz konstataciju da će javiti kada se ‘njegov tim’ vrati sa terena.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.