Subota , 25 svibnja 2024

“Odvažne i hrabre, to ste vi”: Sabina Mehmedinović sa idejom o eko prihvatljivim igračkama osvojila grant od 7000 KM

Ideja mlade Zeničanke, Sabine Mehmedinović jutros je zvanično proglašena pobjedničkom u kategoriji ‘Grant 7000 KM’. Sabina je bila jedna od finalistica projekta “Odvažne i hrabre, to ste vi”, a koji je organizovala kompanija Bingo s ciljem finansijske podrške pokretanju biznisa.

Sabina Mehmedinović, kreatorica je igračaka koje su pronašle svoje mjesto domovima djece širom naše domovine, ali i šire.

Podsjećamo, prije nekoliko dana pisali smo o inspirativnoj priči ove mlade Zeničanke. Naime, njena CNCart radionica proizvodi edukativne i ekološki prihvatljive igračke za djecu.

Vezano | Inspirativna priča mlade mame: Sabinine igračke pronašle svoje mjesto u domove mnoge djece (FOTO)

Kompanija Bingo već šestu godinu zaredom sa partnerima povodom Osmog marta organizuje društveno odgovorne projekte. Ovo je četvrti projekat pod nazivom „Odvažne i hrabre, to ste vi“. Cilj projekta bio je pružiti podršku ženama koje žele pokrenuti vlastiti biznis ili obrt, te onima koje su već pokrenule, ali žele unaprijediti poslovanje.

Na ovom projektu učešće je uzela i Sabina, a upravo njena poslovna ideja prošla je u drugi, odnosno, finalni krug.

Najvećim brojem glasova, između preostale 4 ideje, upravo Sabinina ideja proglašena je pobjedničkom.

Kompanija Bingo danas je zvanično proglasila svoje pobjednike, a iznos granta koji je Sabina osvojila, iznosi 7000 KM.

Pitali smo ovu mladu Zeničanku o prvim impresijama nakon proglašenja njene ideje pobjedničkom.

“Prije svega, želim se zahvaliti kompaniji Bingo, kao društveno odgovornoj kompaniji koja pruža podršku nama poduzetnicima, ljudima koji kreiraju male biznise. Projekat “Odvažne i hrabre, to ste vi”, upravo je najbolji pokazatelj ovoga o čemu pričam, te im želim puno uspjeha u daljem radu.”

“Osjećaj nakon proglašenja naše biznis-ideje pobjedničkom je neopisiv, presretni smo zbog pobjede. Također, neizmjerno smo sretni i zbog podrške koju smo imali ne samo iz Bosne i Hercegovine, nego iz cijelog svijeta. Porodica i prijatelji su oduševljeni, svima smo uspjeli da skrenemo misli čak i sa trenutne situacije”, govori Sabina za portal Hanuma.ba.

Novac koji će dobiti planiraju iskoristiti za kupovinu mašine većih dimenzija i time svoj biznis podići na veći nivo.

“Ovom prilikom želim se zahvaliti svima na izdvojenom vremenu kako bi našoj ideji dali glas, te na svakoj poruci motivacije, zaista sve to nama puno znači. Upravo sva ta podrška i jeste naša najveća pobjeda”, zaključuje Sabina. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.