Subota , 25 svibnja 2024

Sarajevski restoran oduševio gestom: “Student ste i postite? Dođite na besplatan iftar”

Nalazimo se u mjesecu Ramazanu. Mjesecu posta, milosti i oprosta. U ovom mjesecu nastojimo izgraditi, ili pak ojačati lijepe osobine koje bi nas pratile tokom cijele godine. Nema sumnje da je to uz ramazan mnogo lakše postići nego u bilo kojem drugom vremenu. Tome nas je podučio i naš uzor Pejgamber, s.a.v.s., kod kojeg se osobina darežljivost posebno isticala uz ramazan. Primjer jednog sarajevskog restorana primjer je upravo gore navedenoga.

Naime, na društvenim mrežama postala je viralna objava restorana Pinsarevo, a u njoj se navodi da ovaj restoran za studente organizuje besplatni iftar.

Objava je naišla na oduševljenje mnogih, te je portal Hanuma.ba odlučio saznati više informacija.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PINSAREVO (@pinsarevo)

Vlasnicu restorana Aidu Hasković pitali smo, kako se rodila ideja za ovako divnim gestom.

“Budući da se nalazimo u vremenu kad smo konstantno u žurbi i obavezama, moja porodica se odlučila da na ovaj način pripremimo iftare za naše mlade postače. Kako smo željeli počastiti postače, odabrali smo studente jer su jedni od najugroženijih skupina u valu poskupljenja koje nas je zadesilo. Biti student nije jednostavno i zaslužuju podršku svih nas”, istakla je Hasković.

Naša sagovornica na kraju dodaje; “Mjesec je posta, milosti, oprosta i ljubavi, potrudimo se da ljudima izmamimo osmijeh, a ne suze.”

“Dovoljno je da telefonskim putem rezervišete mjesto i ponesete indeks kao dokaz Vašeg statusa. Ukupan broj je 40 iftara, po 10 iftara svaku od navedenih večeri! Požurite i rezervišite svoje mjesto! 062353393″, navodi se u objavi.

“Da vam dragi gospodar podari svako dobro, amin”, “Divna gesta! Nisam student, a jedva cekam da probam vasu pizzu!”, neki su od komentara na objavu.

Hasković ističe da je Pinsarevo prva pinseria u Sarajevu.

“Naše drage mušterije mogu da jedu zdravu verziju pizze od kvalitetnog rižinog, sojinog i pšeničnog brašna koje uvozimo iz Italije.”

U iftarskoj ponudi nalazi se sok od ruže, hurme, topa, supa, pinsa po izboru, telbina za desert i espresso.

Pinsarevo nalazi se u naselju Hrasno u ulici porodice Ribar 1.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.