Četvrtak , 13 lipnja 2024

Šejma Mehić povodom Dana hidžaba predstavila novu kasidu, predivni kadrovi snimani u Kapadokiji (VIDEO)

Poznata bh. interpretatorka ilahija i kasida danas je na premijerno prikazala novu kasidu.

Interpretatorka ilahija i kasida, Šejma Mehić danas je premijerno predstavila novu kasidu ‘Fatima bint Esed’.

“Fatima bint Esed, predivna kasida, koja dira srce. Razmišljam o majci, ženi koja je 17 godina brinula o Poslaniku a.s. Pitanja o njoj su neizbježna – kako do sada nismo čuli za tu divnu dušu? Možda će vam sve postati jasnije kad vam kažem da je Fatima supruga Ebu Talib, Poslanikovog amidže, koji se brinuo o Poslaniku”. No, ustvari, o Poslaniku su brinuli Ebu Talib i njegova supruga Fatima. Ovom kasidom želim naglasiti značaj i istaknuti ime Fatime bint Esed i njene nevjerojatne uloge i doprinosa kroz historiju Islama. Ona je odgojila našeg Poslanika, kojeg danas svi slijedimo i volimo. Također, želim istaknuti važnost brige o siročadi, jetimima, budući da je i sam Poslanik bio jetim”, kazuje Šejma za portal Hanuma.ba.

 

Kao što je rekao Muhammed ﷺ: “Želiš li da ti srce bude blago i da ostvariš svoje želje? Budi milostiv prema jetimu…” Neka ovo bude poruka kaside i neka nas podstakne na brigu o jetimima. Jer, Fatima bint Esed i njen suprug Ebu Talib – simboliziraju sve one koji brigu o jetimima vode.

Tekst je napisao Dževad Ibrahimović. Melodiju za ove stihove je skladao moj suprug, Zejd Svraka, dok je aranžman djelo Eldina Huseinbegovića.

Lokacija snimanja je “čarobna” Kapadokija.

“Suprug i ja, iskoristili smo odmor za rad na novim projektima. Goreme, mjesto prikazano u spotu kaside Sve resule dušom volim, otkriva dašak ljepote Kapadokije. Ostatak ljepote i čarobnih prizora možete pogledati u spotu ove kasidie”, ističe Šejma.

Da bi dočarali ljepote Kapadokije, pobrinuo se Nermedin Džeković..

“Hvala Nermedinu i njegovoj divnoj Fatimi na nesibičnoj podršci, kao i lijepim zabilježenim zajedničkim trenucima, koje su nastale realizirajući ovaj projekat. Na kraju, dozvolite da iskažemo posebnu zahvalnost, svima onima koji su dali doprinos da bi ovaj projekat ugledao svjetlo dana, a to su: Ured za kulturu i turizam ambasade Republike Turske, BECCA Chicago, IT Puzzles, kao naš prijatelj iz bratske Makedonije, Shaban Bekjiri”, zaključila je Šejma na kraju razgovora za portal Hanuma.ba.

O hanumabaadmin

Provjeri također

Kenan Buljubašić iz Gračanice simbol je hrabrosti: Pobijedio leukemiju pa postao učenik generacije

Godine liječenja, borbe, i nadanja nisu spriječile Kenana u njegovim ciljevima. Gračanlija Kenan Buljubašić učenik …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.