Ponedjeljak , 29 travnja 2024

Recent Posts

Hrana koju mnogi ljudi pogrešno jedu: Jabuke, krompir, luk…

Istraživanja pokazuju da je bolje drobiti ili gnječiti luk te ga ostaviti da stoji desetak minuta prije korištenja u jelu. Također, jabuke treba jesti vrlo zrele, a krompir kada je čvrst i nije zelenkast Krompir Odabirete li bijeli krompir za pripremu pirea, pečenih krompira ili kao dodatak jelima, time dobivate …

Pročitaj više »

Zašto su djeca koja odrastaju u džamiji uspješnija?

Majke kod kojih djeca završe medresu, kasnije imaju običaj da govore i savjetuju: „(…) ma neka makar prođe kroz medresu, ne mora to nastaviti studirati (…)“. Majke te djece uvidjele su koliko je važno djecu u najkritičnijim godinama odrastanja naviknuti na pravilan, moralan način promišljanja i djelovanja, a to je …

Pročitaj više »