Srijeda , 10 travnja 2024

Veliko ‘bravo’: Evo kako je Bojana uz Fitness Anny skinula 50 kilograma (VIDEO)

Užurbani način života ostavlja posljedice na svima nama, kako psihički, tako i fizički. Rijetko ko ima vremena da se brine o sebi i svom fizičkom zdravlju. A koliko je fizičko zdravlje važno govori nam i poslovica „U zdravom tijelu zdrav duh“.

Moderni način života mnogima je donio probleme sa viškom kilograma. Svi znamo da višak kilograma osim što utiče na naš izgled, utiče i na naše zdravlje. Višak kilograma nam donosi mnogo problema: ne izgledamo lijepo, ne možemo obući sve što poželimo, često nemaju odjeću u našem broju u dućanu, osjećamo se neugodno pored drugih osoba, osjećamo se neprivlačno, samopouzdanje nam opada. I kako višak kilograma ostavlja svoj danak na naš organizam, isto je i sa psihom.

Fitness program- Anny Chanel

Vrijeme je da načinite i prvi korak. Vrijeme je da upoznate nekoga ko je svojim programom mršavljenja promijenio živote stotinama žena, piše portal Hanuma.ba.

Međutim, ono što je najvažnije, fitness trenerica Anny, svima njima pomogla je da ponovo vjeruju u sebe.

Jedna od nekoliko stotina djevojaka, žena koje su promijenile svoj život uz program Fitness Annny je i Bojana. Njen rezultat je nevjerovatnih minus 51 kilogram.

Bojana je odlučila podijeliti svoje iskustvo sa drugima, te ga u nastavku prenosimo u cjelosti;

“Pozdrav, ja sam Bojana. Ja sam postigla onaj čarobni rezultat od – 51 kilogram. Nisam jedina, i to znam, i evo ovim putem čestitam svima koji postižu odlične rezultate. Bravo, svaka čast.

Ja želim sa vama podijelim svoje iskustvo. Uz fitness Anny sam od aprila mjeseca. Odlučila sam se za program sasvim slučajno, listajući po Facebooku sam slučajno naletila na Fitness Anny.  Radoznala, kakva ustvari jesam, odmah sam zapratila i oduševila se sjajnim rezultatima. Sjećam se tada su bile neke fotografije djevojaka, žena, ja sam bila oduševljena. Tako da je to mene zaintrigiralo da vidim o čemu se radi. Ubrzo sam prelistala, informisala se, radilo se generalno o treninzima, ishrani, a što je za mene iskreno, jedina provjerena kombinacija.

Probala sam ranije, sve i svašta, jer sam uvijek imala neki problem sa kilogramima. Mene su najviše iz kolosjeka izbacile trudnoće, gdje sam se gojila i do + 35 kilograma, da se to zaustavilo na tome, pa hajde i nekako, možda se može skinuti. Međutim, kod mene je bio problem što sam se ja i poslije trudnoće jako puno gojila, naročito nakon druge. Nakon prve sam se vratila u normalu, ali nakon druge – nikako.

Vezano | Promijeni svoj život uz Fitness Anny tim: Nutricionisti, treneri, motivatori i psiholozi pomoći će ti da ostvariš cilj! (FOTO)

Kada god bih radila nešto za svoju kilažu, mahom je to bila samo promjena ishrane striktno. Nebitno koja vrsta dijete ili ishrane, međutim, nikada nisam dodatno trenirala. Tako da je to mene baš zaintrigiralo, budući da radim kancelarijski posao, gdje sjedim 8 sati. Prosto sam osjetila, bez obzira na hiljadu i jednu obavezu koju imam, dvoje djece, treninzi, škola, vrtić posao, kod kuće puno obaveza. Osjetila sam da je došao tenutak, da mom tijelu treba da se pokrenem. Uvidjela sam da to sjedenje ničemu ne vodi. Upravo zato sam se odlučila za Fitness Anny.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fitness Anny (@infofitnessanny)

Veliki bonus jeste što ja to sve dobijem kod svoje kuće. Dakle, ja ne moram da se organizujem, da svoju djecu vodim kod mame, prijateljice na čuvanje, dok ja mogu da odradim trening, tako da mi i to izuzetno mnogo znači. Ipak su to sat vremena koje ja izdvojim za sebe, a koje mi apsolutno ne remete moj dan, jer sam svakako kod kuće.

Nijednog trenutka se nisam pokajala, nisam niti sumnjala uopše. To je za mene bila idealna kombinacija. To je postao moj način života”, zaključuje na kraju Bojana.

Socijalna podrška

“Naš program je zamišljen tako da mijenja živote osoba poput vas. Cilj nam je da dostignete vaš cilj, ali i više od toga, cilj nam je da promijeniti cjelokupni način razmišljanja, te da psihički ojačate kako biste u nastavku, nakon što dođete do cilja i izgubite višak kilograma, mogli da se nosite sa svim preprekama koje će se pojaviti, te da možete uspješno da se nosite sa životom. Najvažnija stavka koju ćete ovdje dobiti je socijalna podrška i potpora od članova stručnog tima, ali i od članica koje dijelu istu muku sa Vama.

Sa nama vježbaju obične osobe, mnoge od njih nisu bile ni u kakvoj kondiciji na početku.

Tim se sastoji od nutricionista, trenera, motivatora, psihologa. Postoje i chat grupe na viberu za dodatnu motivaciju, koje vam pokazuju da niste sami jer okupljaju hiljade osoba sa istim mukama sa kojima se i vi susrećete. Od našeg tima uvijek ćete imati podršku, a sa ostalim članicama imat ćete priliku da dijelite iskustva i da vidite da niste sami u vašoj borbi, ne samo sa kilogramima, nego i sa vašom psihom.

Briga o ishrani kroz prizmu islama

U Časnom Kur“anu piše „Jedite i pijte, ali ne pretjerujte“. Neka nam ove mudre riječi budu smjernica u našim životima, posebno u teškim situacijama kad mnogi od nas posežu za hranom. Hrana neće riješiti naše probleme, pružit će nam trenutno zadovoljstvo, mada često čak ni to, nego samo osjećaje samokrivice i samoprijezira. Muhammed s.a.v.s. je rekao da najgora posuda koju čovjek može napuniti je stomak. Sjetimo se poslovice da zdravlje na usta ulazi. Pobrinimo se za naše zdravlje, kako fizičko, tako i psihičko. Nemojmo misliti da rješenja nema ili da smo izgubljen slučaj, jer to nije istina.

Višak kilograma utiče na naše zdravlje, a Uzvišeni Allah nije ostavio nijednu bolest bez lijeka, osim smrti. Stoga, neka nam rezultati koje su postigle obične osobe, baš poput nas, budu vjetar u leđa da i mi krenemo putem promjene sebe, brige o sebi i svom zdravlju i dostizanju našeg zadovoljstva, bez odlaganja, bez čekanja na neki određeni ponedjeljak, ili prvi u mjesecu ili novu godinu.

Bez obzira koliko dugo naša borba trajala, rezultat će uvijek doći onima koji se trude, kao u jednom ajetu piše „Trudite se, Allah će Vaš trud vidjeti“.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Anny Chanel putem Instagram profila ili Facebook stranice(Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Odlazak najdražeg gosta: Zvukom topa i sa akšam-namazom završen je Ramazan, vjernici se raduju Bajram

Prije nekoliko minuta Bosnom i Hercegovinom prolomili su se zvuci ezana, u pojedinim gradovima top …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.