Subota , 25 svibnja 2024

Vrijedi znati: Kupovinom ovih pet proizvoda za dom u većim količinama uštedjet ćete novac

Zalihe kućnih potrepština mogu vam uštedjeti novac, vrijeme i odlaske u radnju. Neki artikli, poput toaletnog papira i papirnih ubrusa, obično već dolaze u većim količinama. Mežutim, postoje i drugi, manje očigledni proizvodi vrijedni višestruke kupovine.

U nastavku otkrite koje to proizvode trebate imati u zalihama u vašim domovima.

Baterije

Elektronici poput daljinskih upravljača za TV, daljinskih upravljača za igraće konzole, baterijskih svjetiljki, igračaka, detektora dima i druge prijenosne elektronike uvijek su potrebne baterije, pa je važno imati ih pri ruci.

“Najviše ćete dobiti za svoj novac na baterije kada ih kupujete na veliko”, kaže Andrea Woroch, stručnjakinja za kupovinu i uštedu novca.

Budući da baterije imaju i dug vijek trajanja, nećete morati da brinete da će se pokvariti. Kada kupujete baterije, važno je uzeti u obzir zalihe baterija koje su najkorisnije za vaše potrebe.

“Zadržavanje tipa baterija koje najčešće koristite u daljinskim upravljačima, dječjim igračkama, bežičnim uređajima, kao što su kompjuterski miš ili tastatura, omogućit će vam nesmetano funkcioniranje vašeg života bez potrebe da trčite u najbližu prodavnicu kada ih treba zamijeniti”, dodaje.

Predmeti za tuširanje i kadu

Domaćinstva mogu brzo ostati bez proizvoda poput šampona, balzama i sredstva za pranje tijela – i to vas može iznenaditi.

“Ne samo da će vam gomilanje zaliha uštedjeti novac, već će vas i spriječiti da se više puta vraćate u prodavnicu kada vam ponestane”, kaže Kristen Gall, stručnjak za maloprodaju i kupovinu u Rakutenu.

Ako postoji marka koju preferirate, a vidite je na rasprodaji, kupite nekoliko boca. Također možete potražiti kupone za uštedu novca kako biste dobili još bolje cijene i bili sigurni da imate zalihe kad god vam zatrebaju.

Proizvodi za menstruaciju

Kupovina tampona, uložaka i drugih proizvoda za menstrualnu njegu može uticati na vaše finansije.

“Kupovina proizvoda na veliko pomoći će da se smanje trošak ovih ozloglašenih skupih proizvoda”, kaže Gall.

Predmeti za čišćenje

Većina sredstava za čišćenje u domaćinstvu, deterdženta za pranje veša i sapuna za suđe imaju dug vijek trajanja.

“Možete ih kupiti na veliko bez brige o datumu isteka. Ne postoji ništa gore od toga da budete u toku čišćenja i da ostanete bez sredstava za čišćenje. Kada vidite rasprodaju, kupite svoje omiljene brendove, ali budite sigurni da ove artikle pohranite na siguran način i van domašaja male djece.

Vreće za smeće i skladištenje

Kupovina vreća za otpatke na veliko je pametan potez jer se mogu koristiti za kuhinjsko smeće, ali i za otpad.

“Kupovina jedne velike kutije vreća za smeće može vam trajati do šest do osam mjeseci”, navodi.

Također preporučuje da napravite zalihe Ziploc vrećica, koje su odlične za pohranu predmeta, zamrzavanje ostataka, pakovanje grickalica i još mnogo toga. Možete pronaći velike ponude za vreće za skladištenje u standardnim trgovinama, veleprodajnim klubovima i masovnim trgovcima. (Klix.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Fotografija maturanata iz Bugojna širi se društvenim mrežama: “Počinjem da vjerujem da još ima odgojenih ljudi” (FOTO)

Neki trenuci zasjene druge, uljepšaju dan i poprave, ponekad surovu svakodnevnicu. Jedan takav momenat dolazi …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.