Utorak , 28 svibnja 2024

Zaigrajte je već danas: Predstavljena prva bh. aplikacija kviza islamskog znanja – Kalem

Tokom početka mjeseca ramazana, bosanskohercegovačkoj javnosti predstavljena je aplikacija pod nazivom ‘Kalem- islamski kviz’

Naime, tokom razgovora sa Vedranom Ramadanovićem, autorom aplikacije koja je ujedno prva takvog tipa u našoj državi on je za naš portal istakao da se “radi o islamskom edukativnom kvizu, koja je u ovoj formi među prvim na tržištu”.

Ramadanović također ističe da je ima plan u narednom periodu, ako Allah da, da se sama aplikacija proširi na više kategorija s ciljem zabavnijeg sadržaja, kao i naravno proširenja znanja.

Ono što nas je zanimalo jeste kako je nastala aplikacija, odnosno, šta je njega, koji je inače po struci diplomirani ekonomista na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, ponukalo da bude inicijator kreiranja aplikacije islamskog kviza.

Ono što je zanimljivo jeste da Kalem možete zaigrati sa svojim roditeljima, bratom, sestrom ili najboljim prijateljem, te u takmičarskom duhu testirati svoje znanje.

“Ono što me podstaklo jeste prilagođavanje učenje znanja, vjere i vjerskih propisa kroz formu mobilne aplikacije. Između ostalog, ciljana grupa su djeca koja bi kroz igru i takmičenje proširila svoje znanje, dok, već imam podatke koji mi pokazuju da je aplikacija zaživjela i među starijim kategorijama našeg društva što me veoma raduje”, navodi Ramadanović.

Na samoj izradi aplikacije radio je su osim Ramadanovića i hafiz Rusmir Čoković koji je poznat bh. javnosti kroz svoja predavanja, a ono što je važno istaći, Čoković je prvi Bošnjak doktor nauka na Islamskom univerzitetu u Medini, profesor Muhamed Ikanović, koji je također javnosti poznat po svojim predavanjima koja su izuzetno posjećena, mr. Miralem Misini koji je svršenik Islamskog univerziteta u Medini, te programer Mehrudin Šabić.

Aplikaciju Kalem – kviz islamskog znanja možete preko Google Play klikom OVDJE. (Hanuma.ba)

O hanumabaadmin

Provjeri također

Sezona vjenčanja je tu: Donosimo vam listu fotografa koji su odličan odabir za vaš poseban dan! (FOTO)

Dolaskom ljeta, fotografi imaju običaj reći da polako počinje ‘špica’ sezone. Mnogi mladenci već ranije …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.