Ponedjeljak , 24 lipnja 2024

Recent Posts

Izmjerena najviša temperatura u Evropi: Italija ključa na 42 stepena, u Turskoj bjesne požari, na Majorci „meteocunami“ (VIDEO)

Ekstremni vremenski uslovi haraju dijelovima Evrope, Grčka je pogođena ekstremno visokim temperaturama i već je odnijela mnoge živote, neobični “meteocunamiji” pogodili su Balearska ostrva, velike su poplave u francuskim Alpima, a smrtonosni šumski požari su bjesni u Turskoj. U gradu Fođi na jugu Italije očekuju se 42 stepena Celzijusa, a …

Pročitaj više »

Prijave za XVI državno takmičenje u hifzu i tilavetu Kur’an

Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini oglašava održavanje XVI državnog takmičenja u hifzu i tilavetu Kur’ana.  Takmičenje će biti održano u Sarajevu, 7. i 8. septembra 2024. godine. Kategorije takmičenja su: I – Hifz cijelog Kur’ana II – Hifz 15 džuzova III – Hifz 5 džuzova (ili 4 kruga) IV – Tilavet Pravo učešća na takmičenju imaju: – hafizi i hafize državljani Bosne i Hercegovine, – osobe koje uče hifz, – osobe starosne dobi do 32 godine, – učesnici koji su osvojili prvo mjesto na prethodnom takmičenju ne mogu učestvovati u istoj kategoriji, – za kategoriju tilaveta uz prijavu potrebno je dostaviti ikraći snimak učenja elektronski putem e-mail adrese. Prijavu za učešće poslati Upravi za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na e-mail: bahrudin.colo@rijaset.ba. Formular za prijavu učešća na takmičenju može se preuzeti ovdje. Prijave se primaju do 25. augusta 2024. godine. Učesnicima je obezbijeđen smještaj, hrana, naknada putnih troškova i priznanja za učešće, a za najuspješnije takmičare i vrijedne nagrade.

Pročitaj više »